ChatGPT en plagiaat, dit moet je weten
ChatGPT: menig student heeft zich inmiddels verbaasd over de mogelijkheden van dit online AI-hulpmiddel. Niet op het gebied van wetenschap, maar vaak als middel om fraude te plegen. Voor docenten blijkt het moeilijk om de kunstmatige antwoorden te onderscheiden van echt denkwerk door studenten zelf. Essays, scripties en zelfs volledige presentaties; de gratis chatbot kan werkelijk alles voor je genereren. Is ChatGPT dan dé oplossing voor luie studenten die plagiaat willen onderzeilen? In dit artikel geven we uitgebreid antwoord op deze vraag.
Kunnen docenten ChatGPT herkennen?
Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens gehoord van ChatGPT. Misschien heb je het zelfs al eens overwogen voor die last-minute opdracht. Maar is het echt zo onzichtbaar als het lijkt? Of kunnen docenten herkennen dat je een chatbot hebt ingeschakeld voor je essay? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en onderzoeken we hoe het zit met fraude, plagiaat en de invloed op je studieresultaten.
Voordelen van ChatGPT in het onderwijs: dit zijn ze
ChatGPT en studeren: wat een combinatie! Heb jij al ervaren hoe deze AI-tool je studieleven kan verlichten? Bij De Studentenadvocaat zijn we altijd op zoek naar manieren op jouw studieleven makkelijker te maken. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over de voordelen van ChatGPT in het onderwijs. Benieuwd hoe ChatGPT je helpt om slimmer en sneller te werken, zonder in de problemen te komen met plagiaat? Lees dan snel verder!